Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Καλή μας αρχή!

Σε μία από τις τελευταίες μετρήσεις ακροαματικότητας, η τάση των Ελλήνων ακροατών να ενθαρρύνει όλο και περισσότερο την τακτική του playlist, του κονσερβοποιημένου και του ήχου που μπορεί να δώσει ποσοστά είναι σίγουρα προφανής. Ίσως να πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν είναι εύκολο να πηγαίνει κανείς κόντρα στο ρεύμα. Μπορεί απ' έξω να φαίνεται ηρωικό, και πραγματικά να είναι, όμως από τη στιγμή που η διαφήμιση έχει καταντήσει να είναι η κινητήρια δύναμη κάθε καινούργιας προσπάθειας, είναι δύσκολο να απορρίψεις να τετριμμένα και να αναλάβεις να παίξεις τον ρόλος μίας avant-guard ιδεολογίας, που θα αμφισβητεί όλες τις άλλες. Ακόμα και αν αυτή είναι σωστή.
Το internet είναι ένας χώρος που αναμφισβήτητα μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες προσπάθειες αμφισβήτησης και αντίστασης στο καθιερωμένο. Ίσως επειδή δεν εμπλέκονται οικονομικοί παράγοντες. Ίσως επειδή η ανωνυμία δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους έχουν μπροστά τους μια οθόνη και ένα site με τις κατάλληλες οδηγίες να φωνάξουν αυτά που θέλουν. Ίσως επειδή ο απέραντος αυτός χώρος επιτρέπει στον καθένα να ακούσει ό,τι θέλει, όποια στιγμή το θέλει. Το σίγουρο είναι ότι οι ευκαιρίες που έχει κανείς να εκφραστεί στο internet είναι σαφώς καλύτερες απ' αυτές που έχει να εκφραστεί στο δρόμο.
Έτσι με αυτό το blog είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε ιντερνετικούς σταθμούς που είτε είναι άγνωστοι είτε είναι γνωστοί, προσπαθούν να δώσουν το παρών στο διαδίκτυο. Στη βαλίτσα μας παίρνουμε αρκετή όρεξη για ψάξιμο και μετά βίας χώνουμε και λίγο ελεύθερο χρόνο και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε! Όλοι μαζί, αφού η άποψη είναι ένας από τους καλύτερους συνοδηγούς σ' ένα ταξίδι, όπως το δικό μας...!

buzz it!

2 σχόλια:

Μουσικά Προάστια είπε...

Το φαινόμενο του ιντερνετικού ραδιοφώνου δεν έχει μελετηθεί σε βάθος, παρόλο που συνιστά μια ενδιαφέρουσα τεχνολογική και κοινωνική εξέλιξη. Πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, καλή αρχή.
Μ.Π.

ΠΡΙΣΜΑ είπε...

Ευχαριστώ πολύ, είναι πραγματικά πολύ συναρπαστικό να ψάχνεις κάτι μέχρι τώρα όχι και τόσο γνωστό! (αν και έχουν γίνει και άλλες καταγραφές αλλά τεσπά!) :-)